Ambulancer med ulovlig medicin

Den nye beredskabsaftale mellem Københavns Amt, Hovedstadens Sygehusfællesskab og Region Skåne om gensidig hjælp ved større ulykker og katastrofer betyder, at ambulancerne fra både Danmark og Sverige vil bryde loven hver eneste gang, de kører over Øresund. Begge landes ambulancer medfører nemlig medicin, der kun er tilladt i deres hjemlande, og så er der tale om ulovlig medicin-import.

Ifølge Københavns Amt er lovgivningen så stram, at det nye beredskabssamarbejde mellem Skåne og København vil føre til ulovligheder, hver gang en dansk eller svensk ambulance krydser landegrænsen. Ambulancerne er nemlig fyldt med lægemidler, der ikke sådan lige må tages med over grænsen. “Der er meget krasse krav til import af lægemidler. Hvis man indfører medicin skal brugsanvisningen være på dansk i Danmark og på svensk i Sverige. Af økonomiske hensyn agter vi ikke at oversætte teksterne, så vi har et problem med lovgivningen”, siger Lars Kinnerup, kontorchef i Københavns Amt, til Jyllands-Posten. Lars Kinnerup understreger, at lovgivningen ikke får ambulancerne til at vende om ved grænsen: “Vi kører efter princippet, at tilgivelse er lettere end tilladelse”.

Sundhedsministeren har ikke ønsket at kommentere sagen. Men både SFs og Socialdemokraternes sundhedsordførere finder situationen uholdbar og vil have sundhedsministeren til at bringe orden i sagerne.

Annonce