Ambulanceredder beholder kørekort efter færdselsuheld

Arkivfoto: Per Johansen

En 34-årig kvindelig paramediciner beholder kørekortet, selv om anklagemyndigheden havde ønsket en betinget frakendelse efter et færdselsuheld i marts. Ved uheldet kørte paramedicineren med udrykning over for rødt, hvorved hun ramte en personbil, der kørte frem for grønt. Men dommeren vurderede, at paramedicineren i tilstrækkelig grad havde orienteret sig, inden hun kørte ind i krydset.

Færdselsuheldet skete i Sorø, hvor ambulancen – med den 34-årige paramediciner som fører – i et kryds kørte frem for rødt. Paramedicineren havde forinden bemærket en personbil i krydset, men hun vurderede, at den holdt stille og ikke ville køre frem. Det gjorde den imidlertid alligevel, og ambulancen påkørte personbilen. Ved påkørslen blev personbilen slynget ind i en varevogn, og begge biler fik betydelige materielle skader. Føreren af personbilen fik piskesmæld, og hun har fortsat mén efter uheldet.

Anklagemyndigheden valgte at rejse tiltale mod paramedicineren med påstand om en betinget frakendelse af førerretten. Nu er der så faldet dom i sagen, og dommeren vurderede, at paramedicineren havde orienteret sig, inden hun kørte frem for rødt, og at hun havde grund til at tro, at personbilen ville holde stille. Derfor slap paramedicineren med at bøde på 2.000 kr.

Annonce