Brandvæsen kørte uden tilladelse

Google Maps
Brandstationen i Fredericia. Arkivfoto

Knap tre måneder sidste år kørte to af Fredericia Brand & Rednings busser rundt med passagerer i Fredericia uden at have tilladelse til det. Den slags kan udløse bøde og kørselsforbud til en vognmand og hans bus. Men i denne sag har Trafikstyrelsen valgt ikke at gribe ind. En privat vognmand har dog meldt Fredericia Brand & Redning til politiet.

De manglende tilladelser blev afsløret af tidligere vognmand Palle Skov Damkjær, som i utilfredshed over kommunens optræden på vognmandsområdet begyndte at grave i, om kommunen havde orden i papirerne, skriver Lokalavisen.

I et brev til Palle Skov Damkjær erkender beredskabschef Kaj Petersen og kommunens chefjurist, Henrik Melchior Olsen, at der manglede to tilladelser fra 1. september 2012 til 20. november 2012.

“Det er naturligvis noget, der ikke må ske. Årsagen er en fejl mellem brand og redning, økonomi og banken. Vi har telefonisk drøftet sagen med Trafikstyrelsen” skriver kommunen, der også oplyser, at Fredericia Brand & Redning kørte uden syv tilladelser en enkelt dag.

Men selv om beredskabschefen og chefjuristen skriver, at sagen om de manglende tilladelser er drøftet telefonisk med Trafikstyrelsen, så kan man ikke genkende den oplysning hos styrelsen.

Trafikstyrelsen oplyser således til Lokalavisen, at de manglende køretilladelser blev udarbejdet efter henvendelser fra kommunen. ”Men ifølge styrelsens optegnelser blev der under denne telefonsamtale ikke drøftet ulovlig kørsel”, lyder det fra Trafikstyrelsen, som ifølge kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Svanberg ikke havde hørt om den ulovlige kørsel, før Lokalavisen spurgte ind til sagen.

Normalt straffes kørsel uden tilladelse med en bøde. Hvis en politikontrol afslører, at en bus mangler sin tilladelse, kan bussen tilbageholdes, indtil papirerne er i orden. I mellemtiden må eventuelle passagerer hentes af en anden bus. Men i dette tilfælde får sagen ingen konsekvenser. Det har Trafikstyrelsen besluttet, efter at være blevet bekendt med sagen. Vognmand Palle Skov Damkjær har imidlertid besluttet at melde Fredericia Brand & Redning til politiet.

Annonce