Ambulancereddere har afvist at arbejde gratis

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Roskilde Brandvæsen har afleveret sit tilbud på at køre ambulancer i Roskilde-området i de næste to år. Brandvæsenet er storfavorit til at vinde udbuddet, der omfatter en usædvanligt kort periode, hvorefter opgaven i hele Region Sjælland skal i et samlet udbud i 2016. Men brandvæsenet har taget utraditionelle metoder i brug for at kunne konkurrere med Region Sjællands eget kontrolbud: Ambulanceredderne er således blevet opfordret til at levere otte ekstra døgnvagter om året uden lønkompensation, men det har redderne afvist.

Region Sjællands udbud omfatter ambulancekørslen i Roskilde og Lejre kommuner. Og ifølge BeredskabsInfos oplysninger har Roskilde Brandvæsens ledelse opfordret medarbejderne til at bidrage til en besparelse på 2 mio. kr., som skulle sikre, at brandvæsenets tilbud ved dette udbud blev billigere end Region Sjællands kontrolbud.

Et forslag fra ledelsen har været, at ambulanceredderne – der i dag har 87 døgnvagter om året – skulle levere otte ekstra døgnvagter om året uden nogen form for kompensation. I forhold til de nuværende 87 vagter svarer forslaget til, at redderne skulle levere en måneds ekstra arbejde. Forslaget blev imidlertid afvist af redderne: ”Vi har i forvejen 37 timers arbejdsuge, og det synes vi er rigeligt. I forvejen ligger det i vores aftale, at vi forærer fire timer, hver gang vi er på arbejde, og vi har ikke lyst til at give mere”, siger fællestillidsmand i Roskilde Brandvæsen Brian Nielsen til Dagbladet Roskilde.

Roskilde Brandvæsens tilbud, som er på 2.400 sider, er nu aflevere til Region Sjælland, der ventes at træffe afgørelse om udbuddet i løbet af november. I mellemtiden står 46 ambulancereddere og vagtmestre med en fyreseddel i hånden. Fyringerne bliver dog kun en realitet, hvis Roskilde Brandvæsen ikke genvinder ambulancekørslen.

Annonce