Aftale mellem region, Falck og Responce sikrer uændret lægebilsdrift

Selv om Region Midtjyllands kontrakt med Falck om drift af lægebilerne i Horsens og Randers tidligere på måneden blev annulleret på grund af alvorlige udbudsfejl, så fortsætter Falck alligevel med at drive de to lægebiler. En ny aftale mellem Region Midtjylland, Falck og Responce indebærer nemlig, at Falck beholder lægebilerne – men til gengæld vil Falck så ikke klage over det seneste lægebilsudbud, som Responce vandt. I det udbud blev der nemlig benyttet samme udbudsmateriale, og dermed ville Falck have gode chancer for at få annulleret Responces kontrakt.

Responce vandt for nyligt et udbud af driften af lægebilerne i Viborg, Silkeborg og Holstebro samt akutbilen i Skive, og det er dette udbud, som Falck formentlig ville have haft held til at få annulleret, hvis redningskorpset havde indbragt udbuddet for Klagenævnet for Udbud. Flere af de elementer, som efter en klage fra Responce fik klagenævnet til at annullere Falcks kontrakt på lægebilerne i Horsens og Randers, indgår nemlig også i det nyeste udbudsmateriale.

Det er Region Midtjylland, som har udarbejdet det fejlbehæftede udbudsmateriale, men regionen har nu indgået en aftale med Falck og Responce. Aftalen betyder, at både Falcks og Responces kontrakter står ved magt, at Falck undlader at klage over det nyeste udbud, og at Responce ikke vil kræve erstatning hos regionen.

”Bilerne kører videre på de udbud, der har været. Det resultat står ved magt, og det ser ud til, at alle parter kan leve med det. Det her er en løsning, jeg er rigtig godt tilfreds med. Det er ikke hensigtsmæssigt, at vi skal bruge så mange ressourcer på jura, sagsbehandling og ekstern rådgivning. Hvis det hele skulle gå om, ville det blive en meget langtrukken og omkostningsfuld proces”, fortæller regionsrådsformand Bent Hansen til Horsens Folkeblad.

Annonce