Bedre ambulancebehandling til hjertepatienter

Arkivfoto

Den præhospitale behandling til patienter i Københavns Amt, som pludselig får en blodprop i hjertet (AMI), forbedres nu yderligere. Allerede nu kan der fra alle ambulancer i Københavns Amt sendes elektrokardiogram (EKG) til vurdering hos en kardiolog via ambulancernes avancerede defibrillator, når ambulancebehandlerne på baggrund af patienternes symptomer og EKG-tydning mistænker, at patienterne kan have en blodprop i hjertet. Men som noget nyt vil ambulancebehandlerne fra januar 2007 kunne tilbyde AMI-patienter medikamenter, som letter blodgennemstrømningen og derved belastningen på hjertet.

De to medikamenter gives henholdsvis i form af piller (Plavix®) og i form af intravenøs infusion (Heparin®), d.v.s. direkte i blodbanen gennem en anlagt veneadgang. De to medikamenter gives i samråd med den kardiolog, som ambulancebehandleren er i kontakt med telefonisk.

Den anden ambulanceoperatør i Københavns Amt, Gentofte Brandvæsen, har siden foråret 2005 med succes tilbudt samme avancerede præhospitale behandling, som Falck nu indfører i resten af amtet.

Annonce