Brandvæsen fik stjålet ambulance

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Mandag morgen fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra Roskilde Brandvæsen om, at en af deres ambulancer var blevet stjålet fra Køge Sygehus. Der var dog ingen patient i ambulancen. Politiet kørte med flere patruljer til området for at lede efter ambulancen, hvis position politiet hele tiden kunne få oplyst på grund af GPS i køretøjet.

Ambulancetyven kørte i retning mod Ejby-området, hvor politiet fik kontakt med den stjålne ambulance. Føreren, der havde aktiveret udrykningssignalerne, ville dog ikke standse og fortsatte bl.a. videre til Lille-Skensved, hvor føreren i en nyanlagt rundkørsel på Egedesvej først påkørte nogle vejskilte på et helleanlæg for til sidst at køre ind i midten af en ny rundkørsel, hvor flugten stoppede – uden at have påkørt andre trafikanter.

Føreren løb fra stedet, men blev indhentet af politiet, der kl. 08.32 kunne anholde en 31-årig mand fra Maribo. Han skønnedes påvirket af spiritus og muligt også narkotika, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Den 31-årige, der ikke har noget kørekort, blev sigtet for bl.a. at have stjålet ambulancen, kørsel uden førerret og for diverse overtrædelser af færdselsloven under flugten fra politiet. Han blev efter endt afhøring løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør, men vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Annonce