Beredskabschef: Tankvogne kan være livsfarlige

Arkivfoto

Gamle mælkevogne, der i dag bruges som tankvogne af nogle brandvæsner, skulle skrottes, mener Carsten Iversen, beredskabschef ved Roskilde Brandvæsen. De er ganske enkelt for farlige. “De er slet ikke egnet til at køre stærkt, og de har væsentligt lettere ved at vælte end rigtige brandbiler, der er ordentligt indrettet”, siger Carsten Iversen.

I de 10 år, Carsten Iversen har været ved Roskilde Brandvæsen, har han ikke oplevet, at en tankvogn med udrykning og 10.000 liter vand er væltet i hans område, som det skete syd for Borup i sidste uge, skriver Dagbladet Roskilde. Men han kunne heller ikke drømme om at bruge de gamle mælkebiler. Det er sikkerheden, både for dem der kører og for de øvrige trafikanter, for vigtig til.

For nylig overtog Roskilde Brandvæsen en tankvogn fra Gundsø, som netop var en gammel mælkevogn, men den er allerede udskiftet.

Carsten Iversen kan se for sig, hvor let en hurtigkørende gammel mælkevogn kan vælte, fordi der efter et sving eller to er kommet så meget bevægelse i vandet i tanken, at den voldsomme kraft vælter bilen. “Og så ligger der lige pludselig en cyklist eller en bil under tankvognen”, siger beredskabschefen til Dagbladet Roskilde.

Roskilde Brandvæsen bruger ikke de gamle mælkevogne, men Falck i Region Sjælland har stadig nogle af dem i sit beredskab. Det var en sådan vogn, der væltede syd for Borup i sidste uge.

Annonce