Pris til 7-årig for heltemodig gerning

Den 7-årige Markus Lund Ludvigsen fra Bjerringbro blev lørdag tildelt prisen Den Gyldne Sofus, som Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden hvert år uddeler til et barn eller børn, som har gjort en særlig heltemodig gerning og hjulpet et andet menneske i nød. Markus Lund Ludvigsen fik prisen for at have handlet resolut, da hans far den 11. februar blev slået omkuld af et væltende træ i skoven.

Efter ulykken lå faren bevidstløs på jorden og blødte stærkt fra det ene øre. Markus løb med det samme efter hjælp – først en kilometer hen til det nærmeste hus. Da der ikke var nogen hjemme, løb han videre, og efter endnu en kilometer mødte han en hundelufter, der tilkaldte en ambulance.

Det var drengens bedstefar, Torben Lund Madsen, der havde indstillet Markus Lund Ludvigsen til Den Gyldne Sofus. ”I familien har vi selvfølgelig snakket med Markus om hændelsen, som præger ham meget. Markus far blev kørt til Viborg Sygehus, hvor der blev konstateret hjernerystelse, mindre brud på kraniet, samt en ødelagt knogle i øret. Jeg synes, Markus har fortjent en belønning for sin gode gerning”, skrev Torben Lund Madsen i sin indstilling.

Foruden en statuette får vinderen et spil, en frokost m.m. Der var fire andre nominerede kandidater, og de får alle et gavekort.

Annonce