Efter forsinkelse: Region vil købe midlertidigt disponeringssystem til vagtcentral

Arkivfoto

Regionernes fælles disponeringssystem, der skal styre ambulancer, akutlægebiler og akutbiler fra AMK-vagtcentralerne, er kraftigt forsinket. Nu er driftssikkerheden så alvorligt truet, at Region Syddanmark tvinges til at investere 850.000 kr. i at købe brugsretten til et eksisterende disponeringssystem – som en midlertidig løsning.

Fire af de fem regioner har i fællesskab købt et nyt disponeringssystem, der skal anvendes på deres AMK-vagtcentraler, hvorfra alle landets ambulancer, akutlægebiler og akutbiler disponeres til konkrete opgaver. Det nye system, der leveres af firmaet Intergraph, skulle oprindeligt have været klar til brug i februar 2013, men er stærkt forsinket.

Regionerne har lejet Falcks aldrende EVA2000-disponeringssystem, men i Region Syddanmark betegnes denne midlertidige situation nu som uholdbar. ”Det er af afgørende betydning for driftssikkerheden i ambulancetjenesten i Region Syddanmark, at [regionen] råder over et tidssvarende og driftssikkert IT-system til disponering af de præhospitale ressourcer”, oplyser regionen.

Derfor vil Region Syddanmark nu købe en midlertidig brugsret til et tidssvarende og driftssikkert IT­-system fra en anden leverandør til brug for disponering af de præhospitale ressourcer. ”Systemet skal anvendes i en midlertidig periode indtil det forsinkede disponeringssystem er implementeret”, oplyser regionen, som ikke mener, at det vil være muligt at gennemføre et udbud af indkøbet tilpas hurtigt til, at regionen inden for en meget kort tidshorisont kan råde over et tidssvarende — midlertidigt — disponeringssystem.

Det er firmaet Simatech, som får den midlertidige kontrakt til en værdi af 850.000 kr.

Annonce