Færøske ambulancefolk har fået dansk ambulancebehandleruddannelse

11 ambulancebehandlere fra Færøerne har som de første fået en uddannelse på samme niveau som danske ambulancebehandlere. Holdet afsluttede i forrige uge den uddannelse, der nu kvalificerer dem til for eksempel at kunne give smertestillende medicin. Det er DAPUC i Silkeborg der har stået for uddannelsen.

Det færøske hold startede tilbage i november 2011 med PHTLS, og de har så skiftevis via fjernundervisning og lærerundervisning, kørselspraktik og hospitalspraktik gennemført pensum, indtil de bestod deres eksamen, fortæller Nick From, der er præhospital uddannelses- og udviklingskonsulent hos DAPUC.

Fra undervisningen.
Fra undervisningen.

Uddannelsen af de færøske ambulancebehandlere er en opgradering og et kvalitetsløft for det færøske ambulancevæsen. Hidtil har alle færøske ambulancebehandlere nemlig alene haft, hvad der svarer til den gamle danske Niveau 2-uddannelse.

Ambulancevæsnet på Færøerne hører under sygehusvæsenet, og ambulancebehandlerne er derfor ansat direkte på de forskellige sygehuse. De 11, der netop har gennemført den nye uddannelse, fordeler sig med ni fra Landssygehuset i Torshavn og to fra sygehuset i Klaksvik, fortæller Nick From.

Senere vil de få følgeskab af flere. DAPUC starter nemlig næste år med et nyt hold.

Annonce