Falck har betalt 20 mio. kr. i bod for manglende ambulancer

Manglen på ambulancereddere kan i høj grad mærkes på pengepungen hos Falck, der i 4. kvartal 2021 i alt måtte betale 20 mio. kr. i bod for manglende overholdelse af kontrakter på ambulanceområdet. Det var medvirkende årsag til, at Falcks ambulanceaktiviteter reelt gav underskud i kvartalet.

Falcks ambulanceaktiviteter er organiseret i forretningsområdet Emergency Response, som i 4. kvartal 2021 fik en omsætning på 2,3 mia. kr., mod 1,7 mia. kr. i samme periode i 2020. Driftsoverskuddet blev på 206 mio. kr., mod 220 mio. kr. året før.

Fratrækker man Falcks store indtægter fra corona-tests, så ser billedet imidlertid noget anderledes ud. Så gav årets sidste kvartal nemlig et driftsunderskud på 6 mio. kr., mod et overskud på 153 mio. kr. året før.

Falck oplyser, at redningskoncernen måtte betale 20 mio. kr. i bod på ambulancekontrakterne i 4. kvartal, hvilket udelukkende skyldes mandskabsmangel. Herudover kostede mandskabsmanglen 20 mio. kr. i ekstra rekrutterings- og overarbejdsomkostninger. Hertil kom store udgifter til opstart af nye ambulancekontrakter, især i USA.

Falck i øvrigt, at Region Midtjyllands hjemtagning af dele af ambulancekørslen har kostet Falck 30 mio. kr. i driftsoverskud i 2021.

Annonce