Falck vinder kæmpe ambulanceudbud i Spanien

383 ambulancer og 1.000 medarbejdere. Så stort et beredskab skal Falck opbygge, når det danske redningskorps overtager en stor del af ambulancedriften i Catalonien i Spanien. I alt skal Falck servicere 2,1 mio. indbyggere, og der bliver tale om den mest krævende opstartsopgave i Falcks historie. Derfor hentes også hjælp fra andre lande, hvor Falck udfører ambulancekørsel.

De næste seks til ti år skal Falck levere ambulancetjeneste i tre områder omkring den catalanske hovedstad Barcelona. Der er samlet tale om et område med 2,1 mio. indbyggere og en aktivitet, som svarer til en fjerdedel af Danmark.

Falck indsætter 383 ambulancer og patienttransportkøretøjer samt godt 1.000 medarbejdere til at varetage de nye opgaver.

Falck bød på seks områder i udbuddet, og vandt dem alle – men kan som følge af restriktioner i udbudsmaterialet kun indgå kontrakter om tre af områderne. Sammenlignet med de øvrige ni konkurrenter blev Falck vurderet bedst på såvel kvalitet som pris.

Erfaringer fra Danmark har udviklet ambulancetjeneste

”Vi er meget glade for, at vi bliver vurderet højt på kvalitet, samtidig med at vi kan tilbyde en mere fordelagtig pris end konkurrenterne. Dette er et tydeligt eksempel på, at det gode samarbejde vi har med de danske regioner om at udvikle en omkostningseffektiv ambulancetjeneste i verdensklasse kommer os – og dermed det danske samfund – til gode, når vi byder på ambulanceopgaver uden for Danmark”, siger Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen.

Etableringen af den nye omfattende ambulancetjeneste er meget krævende og bliver understøttet af erfarne teams fra de forskellige lande, hvor Falck løser ambulanceopgaver.

”Vi står over for den mest krævende opstartsopgave på ambulanceområdet i Falcks historie og sætter alle vores ressourcer ind på at løse opgaven til de catalonske borgeres og myndigheders tilfredshed”, siger Allan Søgaard Larsen.

Siden 2012 har Falck sammen med en lokal partner drevet en mindre ambulancetjeneste nordøst for Barcelona under navnet Falck VL.

Kontrakterne kan underskrives efter en klagefrist på to uger.

Annonce