Flertal: Ambulance Syds opgaver skal ikke i udbud

Den nuværende model i Region Syddanmark, hvor det regionsejede Ambulance Syd står for ambulancekørslen i Syd- og Sønderjylland og på Fyn, skal være permanent, og ambulancekørslen skal ikke i udbud. Det mener et flertal i det syddanske regionsråd, mens et mindretal vil vente med at tage stilling, indtil de nuværende kontrakter udløber i 2025.

Efter BIOS’ konkurs hjemtog Region Syddanmark ambulancekørslen i Syd- og Sønderjylland og på Fyn, og siden da er opgaven blevet varetaget af regionens egen ambulanceoperatør, Ambulance Syd. I Trekantområdet har det Falck-ejede Responce kontrakt på opgaven frem til 2025.

Et flertal i regionsrådet bestående af Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Radikale Venstre slår nu fast, at Ambulance Syds opgaver ikke kommer i udbud. Efter Falcks ageren i BIOS-sagen ønsker man nemlig ikke, at ambulancekørslen atter overgår til et privat firma.

Slut med eksperimenter

”Det er en slags gambling, når vi sætter det i udbud. Det kunne vi se sidste gang. Det endte helt galt. Nu er der ro omkring ambulanceredderne, og det hele kører godt”, siger Dansk Folkepartis gruppeformand i regionsrådet, Thies Mathiasen, til DR.

Også SF’s gruppeformand, Villy Søvndal, mener, at regionen skal holde fast i sin egen ambulanceoperatør:

”Der er lavet nok eksperimenter her i Syddanmark med underlige udbud. Nu har vi lige præcist fundet en model, der giver en god kvalitet i ambulancedriften. Og så er der ingen grund til at kaste det ud i et nyt eksperiment, tværtimod”.

Venstre holder en dør på klem

Venstres gruppe i regionsrådet er uenige med flertallet og mener, det er for tidligt at beslutte, om ambulancedriften skal i udbud igen. Venstre vil derfor en holde en dør på klem for et udbud, fortæller regionsrådsformand fra Venstre, Stephanie Lose, til DR:

”Jeg er rigtig glad for Ambulance Syd og den opgaveløsning, de leverer. Hvordan det helt præcise set-up skal være, og hvor stor en rolle Ambulance Syd skal spille efter 2025, tager vi stilling til, når vi når dertil”.

Annonce