Forening: Fordeling af vinterpakken er en fornærmelse mod ambulancereddere

Fordelingen af regeringens nye vinterpakken i Region Hovedstaden er en fornærmelse mod ambulance- og sygetransportreddere. Kun en procent af pakken går til det præhospitale område, men det kan man knap nok købe et enkelt ambulanceberedskab for, siger Kim Volder Hammershøj, der er formand for Reddernes Fagforening.

Kun én procent af de 312 mio. kr., som Region Hovedstaden har fået til fordeling blandt personalegrupper i sundhedsvæsenet, går til det præhospitale område. Og det kritiseres nu af Reddernes Fagforening.

”Vi ambulance- og ST-reddere i Reddernes Fagforening sidder tilbage med en blanding af forundring og forargelse over fordelingen. Det er alt for lidt til et område, der er under et enormt pres – et pres som ikke er blevet mindre af corona. Det præhospitale område har store problemer med at bemande ambulancerne, og ST-redderne i sygetransportbilerne har det ikke bedre. Samarbejdet mellem redderne og vagtcentralen er ekstremt dårligt, hvilket mediebevågenhed den seneste tid har kunnet bekræfte”, siger Kim Volder Hammershøj, der er formand for Reddernes Fagforening.

Kommer til at mangle op mod 250 reddere

”Tre millioner dækker knap seks mand til en hel region. Vi anslår, at der mangler minimum 50 årsværk i hele Region Hovedstaden lige nu. Et tal, som vi anslår, kan stige til 200 – 250 fremadrettet. Den ene procent er ikke en gang et plaster på et åbent benbrud. Der skal en massiv opprioritering af vores område til, hvis problemerne i ambulancetjenesten i Region Hovedstaden skal løses, og borgerne fremover skal kunne føle sig sikre på at få hjælp, når de har behov”, siger Kim Volder Hammershøj.

Ifølge Reddernes Fagforening er harmen stor i interne Facebook-grupper for reddere, hvor mange føler, at det alt for lille beløb er en fornærmelse mod faget.

”Vi opfordrer til, at beslutningen i Region Hovedstaden genovervejes, og vi håber på, at der i det øvrige Danmark sidder regionspolitikere, der vil anerkende reddernes indsats på en helt anden måde”, siger Kim Volder Hammershøj.

Annonce