Præhospital

Debat: Alternative førstehjælpsordninger truer patientsikkerheden

I disse år bliver der etableret lokale førstehjælpsordninger mange steder i landet. Men mange af løsningerne har karakter af nødordninger og hovsaløsninger, som betyder, at patienterne risikerer at blive udsat for fejlbehandling. I stedet bør der sikres ekstra ambulancekapacitet ved en mere målrettet brug af ambulancerne, skriver Bent Holst Sørensen fra Reddernes Fagforening i dette debatindlæg.

Præhospital

Hjertestarterforening tager skarpt afstand fra kritik

Det er beklageligt, at en fagforening forsøger at fratage borgerne på Langeland muligheden for at få hurtig hjælp ved hjertestop. Sådan lyder svaret fra Langelands Hjertestarterforening, efter at Reddernes Fagforening i går rettede en hård kritik mod hjertestarterforeningens virke. Hjertestarterforeningen understreger, at deres aktiviteter er baseret på en mangeårig aftale med Region Syddanmark.

Præhospital

Ambulancereddere vil have del i corona-vinterpakke

En del af corona-vinterpakken på 1 mia. kr. skal gå til landets ambulancereddere. Det mener både Reddernes Udviklingssekretariat i 3F og Reddernes Fagforening. Begge organisationer har skrevet til regionerne – som får ansvaret for at fordele pengene – og gjort opmærksom på, at corona-pandemien også har medført en stor belastning af ambulancetjenesten.