Frakendt kørekortet for at køre efter ambulance med 130 km/t

Arkivfoto: Per Johansen

En 52-årig mand har fået frakendt kørekortet i et halvt år samt fået en dom på 14 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste, efter at han sidste år kørte tæt bagefter en ambulance med udrykning. Ambulancen kørte med 130 km/t, og der var flere gange tæt på at ske ulykker, fordi andre bilister ikke forventede, at der kørte en civil bil efter ambulancen.

Ambulancen var med udrykning på vej fra Gilleleje til Hillerød, da den 52-årige ifølge de to redderes forklaring lagde sig tæt bagefter ambulancen, således at han kunne holde samme fart som ambulancen, nemlig op til 130 km/t. Det skriver Hillerød-Posten.

Sagen har netop været behandlet ved retten i Helsingør, og her forklarede redderne, at den 52-årige kørte efter ambulancen over en strækning på ca. seks kilometer. Afstanden var kun få meter, og der var flere gange ved at ske ulykker, fordi bilister, der gav plads til ambulancen, blev overraskede over, at der kom en civil bil umiddelbart efter ambulancen. Først da redderne valgte at køre ind i en buslomme ved Nødebo, stoppe forfølgelsen.

Den 52-årige nægtede sig skyldig, men retten valgte at lægge reddernes forklaring til grund, og den 52-årige blev dømt for hensynsløs kørsel. Det kostede en seks måneders frakendelse af kørekortet, 14 dages betinget fængsel samt 30 timers samfundstjeneste.

Annonce