Fulde unge misbruger ambulancer

Hver weekend bliver alarmcentralerne kimet ned af unge, der gerne vil bestille en ambulance til venner og veninder, som de synes, er blevet for fulde. Ved at lade en ambulanceredder tage over slipper de nemlig for at ødelægge en våd og sjov aften i byen. Men det belaster beredskabet unødigt, lyder det fra regionerne.

”Mange unge tror, at de kan ringe efter en ambulance, som da lige kan køre deres fulde venner hjem. Det sker flere gange hver weekend. Men vi er altså ikke et taxiselskab. Vi er her for at tage vare på folk, der er kommet alvorligt til skade”, siger Claus Skriver, sundhedsfaglig leder af AMK-vagtcentralen i Region Sjælland, til Metroxpress.

Erika Frischknecht Christensen, der er lægelig chef for Præhospitalet i Region Midtjylland, kender i den grad til opkaldene fra unge på våde byture. ”Det her er alvorligt og kan i værste fald tage tid fra en udrykning til en patient med hjertestop. Men de unge forstår ikke, at de selv må tage hånd om problemerne i stedet for at aktivere myndighederne. Når man kan feste sammen, burde man også kunne hjælpe hinanden, når noget ikke går som planlagt”, siger hun.

Ifølge Erika Frischknecht er de, som ringer, ofte så fulde, at de ikke kan forklare, hvor slemt det står til. Derfor tør man ikke andet end at sende en ambulance ud til en fest, hvor det så ofte viser sig, at ingen har brug for lægehjælp.

Annonce