Får penge til videreudvikling af 112-app

112-app’en, som blev lanceret i 2013, er allerede blevet downloadet over 400.000 gange. Og nu får parterne bag app’en – Geodatastyrelsen, Rigspolitiet og Københavns Brandvæsen – yderligere midler til at videreudvikle app’en, så den kan hjælpe endnu flere med at få hurtig hjælp i nødsituationer.

Når man ringer 112 via app’en, sender den samtidig telefonens position til alarmcentralen, som på den måde kan se, hvor den nødstedte befinder sig og dermed sende hjælp af sted med det samme. Det er TrygFonden, som har finansieret udviklingen af 112-app’en, og nu har fonden givet yderligere 300.000 kr. til Geodatastyrelsen. Donationen går til en videreudvikling af funktionaliteten, som skal sikre, at app’en kan hjælpe endnu flere.

I samme omgang har TrygFonden givet 287.500 kr. til Danmarks Jægerforbund. Støtten betyder, at Danmarks Jægerforbund nu kan sende 600 medlemmer på førstehjælpskursus. Mange af jægerforbundets aktiviteter foregår i naturen, hvor der ofte vil være lang responstid for ambulancer, når der sker ulykker. Derfor kan selv mindre ulykker blive meget alvorlige, hvis der ikke hurtigt bliver ydet førstehjælp. Nogle af de mest udbredte alvorlige nødsituationer er hjertestop og faldulykker. Når man samtidig ved, at størstedelen af forbundets godt 97.000 medlemmer er mænd over 50 år og dermed disponeret for hjertekarsygdomme og andre livsstilssygdomme, er det et relevant sted at uddanne flere i førstehjælp, vurderer TrygFonden. Der er givet støtte til at afholde i alt 40 kurser, og de holdes i lokale jagtforeninger over hele landet.

Annonce