Ingen ambulance til bevidstløs hjemløs

Da en hjemløs mand onsdag aften blev fundet bevidstløs og med lav puls, gik der omkring en halv time, inden en ambulance nåede frem. Årsagen var, at alarmcentralen i København valgte ikke at stille opkaldet videre til regionens AMK-vagtcentral. I stedet blev meldingen videregivet til politiet, som sendte en patruljevogn, og først da den ankom efter 22 minutter, blev der tilkaldt en ambulance. Men det var en beklagelig fejl, lyder det fra alarmcentralen.

Kristeligt Dagblad fortæller, at det var formanden for Radikal Ungdom, Simon Dyhr, som onsdag fandt den bevidstløse hjemløse mand på Nørreport Station. Simon Dyhr ringede 112, hvor alarmoperatøren spurgte, om der var tale om en hjemløs. Da Simon Dyhr bekræftede det, blev opkaldet stillet videre til politiet, der sendte en patruljevogn.

Alarmopkaldet blev modtaget kl. 21.10, og en patruljevogn var fremme kl. 21.32. Herefter blev der tilkaldt en ambulance, som nåede frem fem-otte minutter senere.

”Jeg synes, at det er diskriminerende, hvis hjemløse ikke kan få den samme hjælp som andre i samme situation. Så snart Folketinget er kommet i arbejde, vil jeg henvende mig til alle socialordførere for at spørge, om det kan være rigtigt,” siger Simon Dyhr til Kristeligt Dagblad.

Chefen for alarmcentralen hos Københavns Brandvæsen, Kim Jakobsen, erkender, at det konkrete 112-opkald har været håndteret forkert. ”Jeg forstår ganske enkelt ikke, at det kan ende der. Nu har vi haft en lang proces, hvor vi har omlagt proceduren, så man altid stilles om til regionens sundhedsfaglige medarbejder, der kan vurdere, hvilken hjælp der er brug for. Det skulle også være sket her. At Simon Dyhr bliver stillet om til politiet, er helt forkert”, siger Kim Jakobsen, der nu vil tage en alvorlig samtale med den pågældende alarmoperatør.

Annonce