Ny alarmcentral giver eksplosiv stigning i udrykninger

Antallet af ambulanceudrykninger med Kørsel 1 hos Roskilde Brandvæsen er steget med 60-80% i forhold til sidste år. Og ifølge brandvæsenet skyldes en væsentlig del af stigningen den nye alarmcentral i Slagelse, der dækker Roskilde, Vestsjællands og Storstrøms amter. Tidligere havde brandvæsenet en tæt dialog med alarmcentralen i Roskilde, og lokalkendskabet gjorde, at mange ting blev klaret ved at tale om tingene i stedet for straks at sende en ambulance afsted med udrykning.

Samlet set kører Roskilde Brandvæsen ikke flere ture, men den andel af turene, som køres med horn og lygter, er steget betragteligt.

Roskilde Brandvæsen har tidligere kritiseret den nye alarmcentral, som man mener begår stribevis af fejl. Tidligere på året betegnede formanden for beredskabskommissionen i Roskilde, borgmester Bjørn Dahl, i et brev til Rigspolitiet situationen som uacceptabel og utryg for borgerne. En opgørelse fra Roskilde Brandvæsen viste dengang, at der i løbet af årets første halvanden måned var fejl i otte alarmer.

To gange havde alarmcentralen fejlekspederet alarmer fra Vestergade i Roskilde og i stedet sendt brandvæsenet afsted til Vestergade i Tune, og Vestervænget i Roskilde var blevet til Vestervænget i Lejre. Også ambulancerne var blevet sendt til identiske adresser i forkerte byer – Ramsø i stedet for Roskilde og Holbæk i stedet for Bramsnæs. I et tilfælde lå en alarm fra Hvalsø Hallen 42 minutter på alarmcentralen, fordi man samtidig havde fået en alarm til Gislinge Hallen, og troede at det var samme alarm.

Annonce