Alarmcentral og brandfolk kan nu få adgang til live-optagelser fra brandstedet

Alarmcentralen hos Hovedstadens Beredskab har nu fået mulighed for at se livestreaming fra brandstedet, mens brandfolkene er på vej. Med et nyt værktøj kan alarmcentralen således – efter aftale med anmelderen – få adgang til livestreaming af video direkte fra anmelderens telefon.

Det nye værktøj fungerer rent praktisk sådan, at alarmcentralen sender en sms med et link til den anmelder, der har ringet 112. Når anmelderen har klikket på linket og accepteret adgang til telefonens kamera, kan alarmcentralen åbne kameraet – og følge med på en skærm på alarmcentralen, samtidig med at alarmcentralen og anmelderen fortsat taler sammen.

Det oplyser Hovedstadens Beredskab.

Værktøjet giver alarmcentralen mulighed for at følge situationens udvikling, allerede inden det første slukningskøretøj er fremme. Der er også mulighed for at sende skærmbilledet til de køretøjer, der er undervejs.

På telefonens skærm vil der stå “Jeg filmer til 112 København”, så anmelderen kan vise teksten, hvis nogen finder det mærkeligt, at vedkommende filmer en brand eller en ulykke.

Se mere om værktøjer her:

Annonce