Langvarig redningsindsats bar frugt

Arkivfoto: heb@Wikimedia Commons

Da et russisk skib slog alarm i Nordatlanten på grund af et sygt besætningsmedlem, blev Flyvevåbnets Lynx-helikopter på inspektionsskibet Triton sendt på vingerne. Det skulle vise sig at blive en lang mission, som endte med i alt at vare 30 timer – men patienten vil ifølge hospitalet overleve.

Søværnets inspektionsskib Triton blev sent på eftermiddag lørdag den 12. juli 2014 alarmeret af Arktisk Kommando. Opgaven lød på at evakuere en passager med blodprop i hjertet fra et russisk skib i Nordatlanten, oplyser Flyvertaktisk Kommando.

Efter godt seks timers sejlads blev Lynx S-170 sendt ud på cirka 100 nautiske mils afstand, hvilket svarer til omkring 180 km. Ved ankomst til skibet knap en time senere blev Tritons læge hoistet ned på agterdækket, hvor han kunne konstatere, at patientens tilstand var stabil. Herefter blev patienten flyttet til helikopteren på båre, og en times tid senere var helikopteren tilbage på Triton, som herefter sejlede med høj fart mod Island.

Efter rundt regnet 16 timers sejlads blev S-170 igen sendt af sted med patienten med retning mod Reykjavik lufthavn, hvor en ambulance ventede på at køre patienten til hospitalet.

S-170 kunne vende tilbage til Triton og afslutte missionen søndag klokken 22 efter en vellykket opgaveløsning, som alt i alt varede 30 timer.

Besætningen har efterfølgende været i kontakt med hospitalet, som fortæller, at patienten vil overleve blodproppen i hjertet.

Annonce