Nu kan der stemmes på årets hjerteredder

Frem til 14. september 2023 er der mulighed for at stemme på den dansker, der skal udpeges som ”Årets Hjerteredder 2023”. Prisen går til en person, som har trådt til og reddet et medmenneske, som ikke havde været her i dag, hvis det ikke var for hjerteredderen. Et dommerpanel har blandt en række indstillede udpeget tre nominerede til prisen.

I sidste uge blev hverdagens helte fra hele landet hyldet, da Hjerteforeningen inviterede alle dem, som var indstillet til ”Årets Hjerteredder 2023”, til fejring af deres indsats.

Hvert år falder cirka 5.000 danskere om med hjertestop uden for hospitalerne. Mennesker, som er dybt afhængige af, at andre træder til og yder genoplivning. Og netop dét har de mange indstillede til ”Årets Hjerteredder 2023” tilfælles – de har trådt til og reddet et medmenneske, som ikke havde været her i dag, hvis det ikke var for hjerteredderen.

Det ønskede Hjerteforeningen at fejre, og derfor blev alle indstillede til ”Årets Hjerteredder” inviteret til København til hyldestarrangement, hvor radiovært Christina Bjørn ledte deltagerne igennem en dag, hvor hver enkelt redning blev fremhævet og fejret.

”Det har været en meget rørende dag, hvor vi har sat fokus på, hvorfor det er vigtigt, at vi som samfund er i stand til at yde genoplivning – det redder nemlig liv. Genoplivning er faktisk en ret simpel øvelse. Og det er praktisk talt umuligt at gøre noget forkert. Så jeg vil virkelig opfordre alle til at deltage i vores gratis Hjerteredder-kurser, hvor man kan få en kort introduktion til, hvordan man egentlig gør”, siger Anne Kaltoft, der er direktør i Hjerteforeningen.

Dommerpanel har nomineret tre

Blandt de mange indstillinger til ”Årets Hjerteredder” har et dommerpanel udvalgt tre redninger, som indgår i den endelige afstemning om den ærefulde pris. Dommerpanelet består af Lars Suhr Olsen, der er direktør i Østifterne, Mads Volck, der er redaktør på TV 2, Fredrik Folke, der er professor og kardiolog på Gentofte Hospital og forskningsleder ved Region Hovedstadens akutberedskab, Mathilde Lauersen, der er instruktør i Hjerteforeningens Hjerteredder-kurser, samt Anne Kaltoft, der er direktør i Hjerteforeningen.

De tre endeligt nominerede til ”Årets Hjerteredder” er:

  • Jesper Johansen (Region Hovedstaden), som reddede sin mor, Dorthe Johansen, da hun faldt om med hjertestop i hjemmet.
  • Marianne Hesselholt, Gitte Hedemann Petersen, Jacob Sørensen og Morten Jønby (Region Midtjylland), som reddede deres kollega Eskil Wadsholt, da han faldt om med hjertestop på arbejdspladsen.
  • Carina Bangsgaard og Kirstine Haastrup (Region Syddanmark), som reddede Christian Kjems, da han faldt om med hjertestop på sin løbetur.

Der kan stemmes her.

Annonce