Ny aftale: De 12 redderelever i Region Syddanmark kan starte på uddannelsen

Der er nu fundet en løsning for de 12 redderelever i Region Syddanmark, som har fået opsagt deres uddannelsesaftaler efter at Falck har tabt udbuddet af ambulancekørslen. Alle 12 får i første omgang elevpladser hos Responce, hvorefter de overgår til BIOS, når de nye ambulancekontrakter træder i kraft. Regionen betaler 480.000 kr. til Responce.

De tolv redderelever havde indgået uddannelsesaftaler med Falck og skulle pr. 1. november være startet i deres elevforløb, men aftalerne blev opsagt, efter at Falck havde tabt ambulanceudbuddet i Region Syddanmark – og dermed ikke ville kunne færdiguddanne eleverne. På et møde torsdag besluttede Region Syddanmark imidlertid i samarbejde med BIOS og Responce at tilbyde de 12 elever en elevplads hos Responce i stedet.

Formanden for regionens præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), havde taget initiativ til mødet, og han er tilfreds med mødets resultat:

”Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning, der sikrer de 12 elevers fremtidige uddannelsesforløb. At Falck vælger at opsige deres elevaftaler, fordi de taber udbuddet, det mener jeg ikke skal gå ud over eleverne. Derfor har det været vigtigt for mig at finde en løsning. Derudover har vi som region også en stor interesse i, at fødekæden af nye ambulanceassistenter ikke tørrer ud”, siger han og fortsætter:

”Efter mødet blev de 12 elever informeret om aftalen. Der var stor glæde hos dem, og de fik allerede i går skabt de første kontakter til deres nye arbejdsgivere”.

Elever starter nu 1. februar 2015

Fra 1. februar 2015 starter alle 12 elever hos Responce på Rescue Center Denmark i Esbjerg.

”Eleverne får en uddannelsesaftale med Responce i perioden 1. februar til 31. august 2015. I uddannelsesaftalen for ni af eleverne indføjes, at deres aftale overgår til BIOS 1. september 2015. Denne fremgangsmåde er valgt, fordi BIOS ikke uden dispensation vil kunne ansætte elever, inden de er ambulanceoperatør i Danmark”, siger Thyge Nielsen.

Eleverne kommer i praktik hos Responce. Praktikken vil foregå i Horsens-området, hvor Responce kører ambulancer i dag.

Regionen betaler regningen

En del af aftalen handler om udgifterne til elevernes uddannelsesforløb:

”Da vi ikke kan forvente, at de nye operatører aktivt skal uddanne elever, inden de har overtaget driften, er det en del af aftalen, at regionen i perioden fra 1. februar til 31. august betaler Responce et fast beløb på 40.000 kr. pr elev svarende til i alt 480.000 kr.”, siger Thyge Nielsen.

Den nye aftale skal godkendes af regionsrådet på deres møde den 24. november 2014.

Ud over de kommende 12 elever, vil Region Syddanmark snart indkalde Falck til et møde, så der kan findes en god løsning for de elever, der er i gang med redder-uddannelsen lige nu. ”Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde de elever, der ønsker det, muligheden for at blive i regionen”, siger Thyge Nielsen.

Annonce