Nyt Roskilde Brandvæsen må fyre ni medarbejdere

Når det nye Roskilde Brandvæsen fra årsskiftet overtager fra Østsjællands Beredskab, så øger Roskilde Kommune betalingen med 8,8 mio. kr. om året. Alligevel må brandvæsenet sige farvel til ni medarbejdere. Det skyldes især, at brandvæsenet vil koncentrere sig om kerneopgaven frem for serviceopgaver. Samtidig overlades hele vagtcentralopgaven til Hovedstadens Beredskab.

Østsjællands Beredskab nedlægges fra årsskiftet efter uenighed mellem ejerkommunerne. Mens andre af ejerkommunerne danner nye, fælles beredskaber, så har Roskilde Kommune valgt at stå alene. Og dermed genopstår Roskilde Brandvæsen.

For Roskilde Kommune bliver ændringerne imidlertid en dyr fornøjelse. Kommunens årlige betaling for beredskabsopgaven stiger nemlig med 8,8 mio. kr.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Overgår til døgnvagt

Men trods tilførslen af flere penge, så mister ni medarbejdere jobbet fra årsskiftet. Det skyldes især en ændret strategi i forhold til serviceopgaver, fortæller beredskabsdirektør Lars Robetjé:

”Fremover skal Roskilde Brandvæsen kun tage sig af kerneydelsen. Der er nogle serviceopgaver, som vi har varetaget hidtil, og som vi ikke fortsætter med, og det betyder også, at vi er nødt til at gå tilbage til døgnvagt, som ikke kræver lige så mange folk som de 12-timers-vagter, som vi kører med i dag”.

Ifølge beredskabsdirektøren vil fyringerne ikke ske efter ”sidst-ind-først-ud”-princippet. I stedet har man opstillet 17 kriterier, hvorefter den enkelte medarbejder er blevet bedømt på hårde og bløde værdier, faglig kunnen og sociale kompetencer. Det har resulteret i et antal point, som har været afgørende for, hvem der skal afskediges. Fire brandfolk mister på den baggrund deres arbejde, herunder flere erfarne brandfolk, mens andre folk, der oprindeligt blev ansat til serviceopgaver, bevarer deres jobs.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan vælge alle, men vi har prøvet at gøre det på en fair måde”, siger Lars Robetjé til Dagbladet Roskilde.

Lukker vagtcentral

Roskilde Brandvæsen har døgnet rundt fire mand på vagt til at bemande en autosprøjte i Roskilde. Hidtil har man haft en femte mand på vej, men den funktion nedlægges. I stedet skal der trækkes på uddannelsesafdelingen, f.eks. ved sygdom.

Også fem medarbejdere fra vagtcentral mister deres jobs. Det skyldes, at Roskilde Brandvæsen vil overlade hele vagtcentralopgaven til Hovedstadens Beredskab.

Annonce