Ny lægefaglig direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland

Palle Juelsgaard. Foto: Rune Borre-Jensen

Region Midtjylland har ansat Palle Juelsgaard som ny lægefaglig direktør i Præhospitalet. Han er i dag lægefaglig direktør i Region Nordjylland, men skal fra 15. august 2021 med base i Aarhus arbejde med de midtjyske ambulancer, lægebiler og akutlægehelikoptere. Han afløser Per Sabro Nielsen, der har valgt at gå på pension.

Den nye direktør betræder ikke ukendt land, men har en lang erfaring i det midtjyske sundhedsvæsen. Han er uddannet speciallæge i anæstesiologi og har en betydelig erfaring i præhospitalt arbejde, udvikling og undervisning. Han har således medvirket til at etablere akutlægebilerne i Region Midtjylland, den sundhedsfaglige tilstedeværelse på AMK-vagtcentralen og den organisation, der driver akutlægehelikopteren.

Palle Juelsgaard har i mange år selv arbejdet i frontlinjen, både som ambulancelæge, koordinerende beredskabslæge og som læge på akutlægehelikopteren. I 10 år har han desuden været tilknyttet Rigspolitiets aktionsstyrke som læge.

Store opgaver i de kommende år

”Det er både en dygtig leder og en person med indgående kendskab til frontpersonalets verden, vi nu byder velkommen i Præhospitalet. Området er i en rivende udvikling og har stort politisk fokus, så der er brug for de mere end 20 års ledererfaring og det dybe kendskab til det faglige område, som Palle Juelsgaard stiller med”, siger Anders Kjærulff, der er koncerndirektør i Region Midtjylland.

Selv ser Palle Juelsgaard frem til at komme helt tæt på de store opgaver, som skal løses de kommende år i Region Midtjylland.

”Jeg gælder mig til at give mit bidrag i udviklingen af Præhospitalet, i de store udbudsforretninger og i samarbejdet med både kommuner og almen praksis. Og så bliver det dejligt igen at komme tæt på personale, netværk og relationer i det præhospitale miljø i regionen”, siger Palle Juelsgaard.

Palle Juelsgaard er 61 år, bor i Aarhus og har to voksne børn.

Annonce