Råd fra alarmcentralen: Lad livløs 3-årig ligge

Politiklagemyndigheden skal nu undersøge en sag fra Silkeborg, hvor tre unge mænd ringede 112, efter at de havde fundet en 3-årig pige, der lå livløs i vandoverfladen på Borre Sø. Ifølge de tre unge mænd var instruktionen fra alarmcentralen nemlig, at de skulle lade pigen ligge – tilsyneladende fordi alarmcentralen troede, at der kunne være tale om en forbrydelse. Pigen viste sig dog senere at være i live.

Den livløse pige blev fundet søndag, hvor hun lå med hovedet under vand og uden at være iført redningsvest. De tre unge mand, der gjorde fundet, slog derefter alarm:

”Vi ringede 112 for at høre, hvad vi skulle gøre. Vi fik at vide, at vi ikke måtte røre ved hende. Vi troede, at vi skulle yde førstehjælp, men vi fik en forklaring om, at vi skulle lade hende ligge, hvis der nu var sket en forbrydelse”, fortæller den ene af mændene til Midtjylland Avis – og tilføjer: ”Alarmcentralen ringede efter cirka 10 minutter tilbage til os og sagde, at nu måtte vi gerne tage hende op i båden”.

Overført til Rigshospitalet

Først derefter tog de tre mænd pigen op i deres båd og sejlede hende ind til kysten, hvor ambulancefolk iværksatte behandlingen. Pigen var i live, men blev efterfølgende overført til Rigshospitalet. Det viste sig, at hun var faldet overbord under en sejltur med familien.

Alt tyder på, at der er sket en kommunikationsfejl, hvor de unge mænd ved alarmeringen oplyste, at de havde fundet et lig i vandet – hvilket gjorde, at alarmcentralen havde fokus på sporsikring i en potentiel drabssag. Sagen er dog overgivet til Politiklagemyndigheden, der skal undersøge, om politipersonalet på alarmcentralen i Slagelse begik fejl.

Annonce