Østervrå har nu fået en akutbil

Indvielse af basen. Foto: Region Nordjylland

Region Nordjylland har oprettet en ny akutbilbase i Østervrå, der skal forbedre akutberedskabet i det østlige Vendsyssel. Akutbilen er etableret som en del af regeringens akutpulje, og den blev faktisk sat i drift den 1. oktober 2023 fra ambulancebasen i Sæby – men nu er den altså rykket til en fast placering på en nybygget base i Østervrå.

”Akutbilen vil være med til at sikre hurtig og sammenhængende behandling i Østvendsyssel. Det kan borgerne i Nordjylland glæde sig over, for akutbilen kommer til at indgå i det samlede og flydende beredskab, og er dermed en klar gevinst”, siger Pia Buus Pinstrup (K), der er formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland.

Akutbilen i Østervrå er bemandet med en ambulancebehandler. Akutbilen sendes som regel kun afsted, hvis regionen vurderer, at akutbilen kan være fremme på skadesstedet inden ambulancen.

Finansieres af akutpulje

Der er på landsplan afsat 276,6 mio. kr. til en akutpulje, som har til formål at styrke akutberedskabet frem til 2027.

Region Nordjylland har modtaget 40,2 mio. kr. fra puljen. De er afsat til akutbilen i Østervrå, en paramedicinerbil på Mors og en præhospital visitationsenhed i Aalborg. Derudover er der også bevilget midler til uddannelse af flere paramedicinere og nyt udstyr til mobil blodprøvetagning.

Annonce