Region Syddanmark: BIOS er klar med vagtplan for hele september

BIOS har i dag overfor Region Syddanmark præsenteret en vagtplan for bemanding af samtlige beredskaber i september måned. Vagtplanen er baseret på de reddere, som BIOS i øjeblikket har underskrevet kontrakt med. I vagtplanen gøres der derudover brug af deltidsansatte timereddere samt reddernes tilkendegivelser om at ville påtage sig frivillige ekstravagter.

Planen er ifølge Region Syddanmark udarbejdet under hensyntagen til overenskomstens bestemmelser og arbejdsmiljøreglerne.

”BIOS knokler på højtryk for at blive klar til 1. september. Derfor er det også godt at høre fra BIOS, at der nu er en vagtplan for september”, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark.

BIOS oplyser over for regionen, at redderne har udvist meget stor velvilje i forhold til at tage ekstravagter. Det hollandske selskab understreger samtidig, at den aktuelle bemanding må betragtes som bemandingen i en kort opstartsperiode.

”Der er ingen tvivl om, at BIOS hurtigst muligt skal bringe antallet af reddere op, og det har vi også en klar forventning om vil ske. Derfor vil vi fortsat være i tæt dialog med BIOS om bemandingen også efter driftstart”, siger Thyge Nielsen.

”Det er en tid fyldt med rygter”, fortsætter Thyge Nielsen. ”I dag er jeg flere gang blevet konfronteret med rygter om, regionen skulle have indkaldt til ekstra møde den 5. august. Jeg kan afkræfte dette rygte. Der er ganske vist et møde denne dag, men der er tale om det faste månedlige driftsmøde mellem regionen, Responce og BIOS, som har været planlagt i flere måneder”.

Annonce