Region til borgerne på Ærø: Husk, at der kan tilkaldes helikopterassistance

Arkivfoto: Lasse Christiansen

På få dage har 1.725 borgere på Ærø skrevet under på en opfordring til, at øen fremover skal have to ambulancer. Men de mange underskrifter gjorde ikke indtryk på politikerne i Region Syddanmark, der mandag vedtog, at der fortsat kun skal være én ambulance. Regionen opfordrer borgerne til at huske på, at der er mulighed for at tilkalde helikopterassistance.

De 1.725 underskrifter svarer til, at næsten en tredjedel af de stemmeberettigede på Ærø har støttet ønsket om en ekstra ambulance. Men mandag godkendte et bredt flertal i regionsrådet, at Region Syddanmark indgår en aftale med de praktiserende læger på Ærø om, at de supplerer øens ambulance og rykker ud, når der er brug for to hastende ambulancekørsler på øen samtidigt.

Regionsrådets medlemmer fra Enhedslisten og SF stemte imod den nye ordning. Det skete under henvisning til, at de to partier har bedt Sundhedsstyrelsen om at vurdere, om beredskabet er forsvarligt.

”Jeg synes, at den aftale, vi nu indgår med de praktiserende læger, supplerer ambulanceberedskabet på Ærø på en rigtig god måde. Der er højst brug for to samtidige udrykninger ti gange om året på Ærø. Derfor skal vi i regionsrådet kunne forsvare, hvor mange penge vi bruger på at håndtere disse situationer. Det kan vi med denne ordning”, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for regionens præhospitale udvalg.

Thyge Nielsen har også et budskab til borgerne på Ærø: ”På Ærø skal man også huske på, at Forsvarets store helikoptere og akutlægehelikopterne kan tilkaldes, når der er brug for det”.

Ordningen med de praktiserende læger på Ærø træder i kraft 1. januar 2016, og aftalen omfatter fire praktiserende læger og deres vikarer. Den læge, der er på vagt, bliver kontaktet direkte af regionens AMK-vagtcentral, når der opstår en situation, hvor der er brug for at køre ud til patient nummer to, indtil en ambulance eller helikopter kommer frem.

Annonce