Responce-ejer undrer sig over konkurrenters prisniveau

Den nu tidligere ejer af Responce, Michael Sørensen, sagde i forbindelse med salget til Falck, at prisniveauet i ambulancetjenesten er presset i bund af andre ambulanceoperatører. Og ifølge Michael Sørensen er det især BIOS og Københavns Brandvæsen, som har givet tilbud, hvor prisniveauet er urealistisk lavt. BIOS var f.eks. 10 procent billigere end Responce, og det undrer Michael Sørensen.

Ved Region Syddanmarks udbud vandt Responce ambulancekørslen i Trekantområdet. Men det skete kun, fordi Responce fik gode karakterer på kvalitet og leveringssikkerhed. Hollandske BIOS havde nemlig givet et tilbud, som var hele 10 procent billigere end Responces, men BIOS fik lavere karakterer på de andre kriterier og tabte derfor til Responce.

”Jeg kom med et meget, meget lavt bud i Trekantområdet. Jeg kan overhovedet ikke se, hvordan det kan gøres billigere. Alligevel var BIOS 10 procent billigere end mig”, siger Michael Sørensen til Fyens Stiftstidende.

Responce-ejeren fremhæver også Københavns Brandvæsen, der var den store vinder i Region Hovedstadens udbud af ambulancekørsel. Men Københavns Brandvæsen bød endnu lavere, end BIOS gjorde i Region Syddanmark.

”De lå 17 millioner kroner under min absolut laveste pris. Hvordan det kan lade sig gøre, er en gåde”, siger Michael Sørensen.

Flot, hvis det kan løbe rundt

”Der er kommet nogle firmaer ind, som har budt helt urealistisk lave priser på ambulancekørsel. Jeg er ikke vild med at udstille andre i branchen, men jeg kan ikke se, at de har mulighed for at finde de penge. Jeg har brugt et halvt år på at gå tingene igennem igen, og jeg forstår det stadig ikke. Men hvis de kan få det til at løbe rundt, er det da flot”, siger Michael Sørensen til Fyens Stiftstidende.

Det var ifølge Michael Sørensen prisniveauet hos BIOS og Københavns Brandvæsen, som førte til beslutningen om at sælge Responce. Han frygtede nemlig for udbuddet om fem år, hvor Responces kontrakt med Region Midtjylland om ambulancekørsel i Horsens-området bliver sat i spil. ”Jeg er nødt til at sikre mit firma og mine medarbejdere”, siger Michael Sørensen.

Annonce