Nu er det officielt: Slut for Samariten i Danmark

Samaritens danske eventyr er slut. Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har besluttet, at Samariten ikke skal køre ambulancer i København, og dermed mister Samariten sin sidste kontrakt i Danmark. I stedet vil regionen forsøge at få Københavns Brandvæsen, som afgav det eneste andet tilbud på ambulancekørslen i indre by, til at træde til, så brandvæsen fortsat bemander indre bys ambulancer.

Hvis der opnås en aftale med Samariten om at løse selskabet fra deres bud, så agter Region Hovedstaden at tildele Københavns Brandvæsen opgaven. Københavns Brandvæsen var eneste anden byder i dette område.

Regionsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) ser nu frem til, at der bliver skabt klarhed om sagen. “Det overordnede hensyn er, at vi får et sikkert og godt beredskab, og det ønsker vi politikere ikke at gå på kompromis med. Samariten har bedt om at blive løst fra deres bud på de fire beredskaber. Akutberedskabet er utrolig vigtigt for borgerne og en vigtig samfundsopgave. Derfor ønsker vi i forretningsudvalget nu en afklaring”, siger Vibeke Storm Rasmussen (S).

Københavns Brandvæsens ambulancetjeneste ser således ud til at blive reddet på målstregen, omend ambulancetjenesten vil blive halveret, da Frederiksberg Brandvæsen og Falck fortsat overtager dele af Københavns Brandvæsens nuværende dækningsområde.

Annonce