Responce vil indsætte fremskudte hospitalsenheder og ambulancehelikoptere

Med Region Midtjyllands udbud af ambulancekørslen er der kommet endnu en ny ambulanceoperatør i Danmark: Responce A/S. Selskabet fortæller selv, at de vil sætte en moderne og tidssvarende standard med den sidste nye teknologi og vidensdeling på området. Responce vil således indsætte en ny type ambulancer, som de selv betegner som FHE’er – Fremskudte Hospitals Enheder. Ifølge Responce er disse ambulancer udstyret med banebrydende teknologi og logistiksystemer indenfor det præhospitale område. Responce er også parat til at indsættelse egne ambulancehelikoptere – når regionerne altså er klar.

Responce skal drive ambulancetjeneste i udbuddets delaftale Horsens, hvilket indebærer, at selskabet får stationer i Nørre Snede, Brædstrup, Galten, Skanderborg, Odder, Horsens og Hornsyld.

Responce A/S har hovedkontor på Holsted Heliport i Holsted, og firmaet blev etableret i 2007 med det formål at drive ambulancetjeneste. Initiativtagerne og ejerkredsen bag Responce består af en række andre selskaber: EMS Vejen, Promedica Gmbh, DanHolding ApS og Visionvest A/S. Finn Drachmann er bestyrelsesformand, Bjarne Lastein er direktør og selskabet har en lægeenhed, hvor bl.a. flere udrykningslæger er repræsenteret. Lægeenheden består af Karsten Egsgaard, Jens Thygesen og Claus Henrik Rasmussen.

Responce oplyser, at de har et tæt strategisk samarbejde med et af Tysklands største private ambulanceselskaber, som har over 50 ambulancer fordelt på ni stationer og med en døgnbemandet alarmcentral. Det er det tyske selskab Promedica Rettungsdienst, som også er medejer af Responce. Responce vil sammen med Promedica Rettungsdienst indarbejde et dansk tilrettet ambulance-kvalitetssystem.

“Vi har arbejdet tæt sammen med meget kompetente folk i det danske sundhedsberedskab, herunder ambulancelæger, ambulancebehandlere samt andre sundhedsfaglige personer, som har medvirket til at Responce A/S er klar til at udfylde den livsvigtige rolle, ambulancetjenesten er. Vi starter i et nyt selskab og er derfor ikke bundet af gamle vaner og systemer, som kan hæmme udviklingen i tjenesten”, fortæller formanden for Responces bestyrelse, Finn Drachmann.

“Videnbaseret ledelse er en naturlig del af vores virksomhedsfilosofi. Vi vil inddrage medarbejderne i arbejdsprocesserne, hvor deres forhold og kompetencer sættes i højsædet. Vores ambulancepersonale skal alene udvikle sig på det akutte ambulanceområde – dette højner kvaliteten af vore medarbejdere indenfor området”, siger Finn Drachmann.

Annonce