Slut med Falck-ambulancer i Nordjylland

Foto: Line Bloch Klostergaard

Et godt samarbejde mellem Region Nordjylland, PreMed og Falck har resulteret i en helt særlig situation i Region Nordjylland: Falcks ambulancer er endegyldigt kørt i garagen, og i stedet rykker Falcks ambulancereddere ud i ambulancer fra Region Nordjyllands kommende ambulancetjeneste og den private operatør PreMed. Det skal sikre en mere smidig overgang.

Med virkning fra 1. april 2022 overgår driften af både de gule ambulancer og de hvide patienttransportkøretøjer i alle egne af Region Nordjylland til henholdsvis regionens egen ambulancetjeneste og den private operatør PreMed. Det sker efter at Falck tabte udbuddet af regionens ambulancekørsel.

Men allerede nu køres ambulanceudrykningerne i helt nye ambulancer fra Region Nordjylland og PreMed. En særlig aftale indebærer nemlig, at Falcks nordjyske ambulancer endegyldigt er kørt i garagen. Ambulancerne og patienttransportkøretøjerne bemandes dog af Falck-personale lidt endnu. Falck-personalet vil nemlig først overgå til deres nye arbejdsgivere, regionen og PreMed, fra den 1. april 2022.

En stor logistisk og sundhedsmæssigt vigtig øvelse

Ifølge præhospital direktør i Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland, Peter Larsen, så er det blevet muligt at foretage skiftet på grund af stor fleksibilitet blandt de nuværende Falck-reddere og på grund af et godt samarbejde med Falck.

”Vi har tyvstartet, fordi vi så sikrer en glidende overgang, som borgerne ikke skal mærke noget til. Det er en stor logistisk og sundhedsmæssigt vigtig øvelse, at sørge for at alle nye ambulancer er på de rigtige steder, på de rigtige tidspunkter, når hele ambulanceflåden skal skiftes. Falck og deres reddere har været gode medspillere i den konkrete driftsoverdragelse, som først sker endeligt den 1. april. På grund af det gode samarbejde er det blevet muligt at udskifte alle ambulancerne mange dage før tid, så både vi og PreMed er helt klar til at løfte opgaven fra 1. april”, siger Peter Larsen.

Annonce