Satte ild på sit hus og stjal akutlægebil

Foto: Rigspolitiet

Akutlægebilen fra Falck i Aalborg kom mandag aften på en uautoriseret køretur, da en 40-årig mand stjal lægebilen, mens lægeassistenten og lægen deltog i en indsats i Sulsted. Akutlægebilen var kl. 20.37 blevet sendt til en melding om bygningsbrand, hvor der var frygt for, at en eller flere personer opholdt sig i den brændende bygning. Der viste sig dog at være tale om en mindre brand i et skur – en brand, der var påsat af den 40-årige, som benyttede lejligheden til at stjæle akutlægebilen.

En større eftersøgning af akutlægebilen blev igangsat, og små to timer senere blev den fundet i en skov. Lægebilen var blevet gennemrodet, og en tilkaldt hundepatrulje fandt hurtigt en mand, som viste sig at være identisk med ejeren af den brandhærgede ejendom.

Ifølge Nordjyllands Politi har den 40-årige erkendt, at han satte ild på skuret og efterfølgende stjal akutlægebilen. Ildspåsættelsen skete tilsyneladende netop for at fremprovokere en udrykning, så den 40-årige – der er kendt af politiet i forvejen – kunne tilegne sig medicin fra udrykningskøretøjerne.

Annonce