Strid mellem Falck og tidligere direktør optrappes

Striden mellem Falck og den tidligere direktør for datterselskabet Falck Hjemmepleje optrappes nu yderligere. Falck mener, at der har været store økonomiske uregelmæssigheder i selskabet helt frem til, at Falck overtog det, og derfor truer Falck nu med at politianmelde den tidligere ejer, der fortsatte som direktør efter Falcks overtagelse. Omvendt mener den tidligere ejer, at Falck ulovligt har taget hans resterende ejerandel fra ham, og derfor har han nu meldt Falcks koncernchef til Bagmandspolitiet.

Den nu bortviste direktør for Falck Hjemmepleje, Peter Kessel, har ifølge dagbladet Børsen bedt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet – i daglig tale Bagmandspolitiet – se nærmere på Falck-topchef Allan Søgaard Larsens rolle i forbindelse med en stor aktiepost i selskabet, som Falck angiveligt har taget fra Kessel uden at betale ham en krone for den.

Baggrunden er, at Falck for et år siden købte selskabet Dansk Hjemmepleje Service af Peter Kessel. Men Falck frygter nu, at selskabet er blevet snydt og har betalt for høj en pris for Dansk Hjemmepleje Service, der tilsyneladende slet ikke har haft den omsætning, som Falck troede.

“Vi har sat en revisionsundersøgelse i gang, som viser, at omfanget af de økonomiske uregelmæssigheder er større end ventet. Vi er ikke færdige med undersøgelserne endnu, men det kan ende med en politianmeldelse af direktøren (Peter Kessel, red.)”, siger Louis Illum Honoré, der er kommunikationsdirektør i Falck, og som ikke vil kommentere den verserende sag yderligere.

Allerede da Falck købte Dansk Hjemmepleje Service stod det klart, at der var uregelmæssigheder. Det viste sig, at en forhenværende bogholder i selskabet i 2007-08 havde overfaktureret og franarret selskabet ca. 2 mio. kr. Hun blev i sidste uge idømt halvandet års fængsel for underslæb. Men ifølge Falck stopper det ikke her. Falck mener nemlig, at de økonomiske uregelmæssigheder er fortsat og ikke har været afgrænset til den pågældende bogholder.

Uregelmæssighederne skulle ifølge dagbladet Børsen være fortsat helt op til Falcks overtagelse af hjemmeplejevirksomheden og måske også efter, og Peter Kessel selv skulle spille en central rolle. Derfor bortviste Falck i slutningen af september både Peter Kessel og hans hustru, der var logistikchef i Falck Hjemmepleje.

Annonce