Kritisk brandkaptajn får ikke jobbet tilbage

Det kom til at koste den tidligere brandkaptajn i Bolderslev, Per Thomas Sørensen, jobbet som underviser i Aabenraa Beredskab, at han offentligt kritiserede beredskabets håndtering af ulykker, hvor der er fastklemte. Per Thomas Sørensen mente, at hans ytringsfrihed var knægtet, og borgmester Tove Larsen, der er formand for beredskabskommissionen, lovede at tage en snak med beredskabschef Preben Christensen om sagen. Men den snak har dog ikke givet Per Thomas Sørensen jobbet tilbage.

Per Thomas Sørensen kaldte beredskabet for »det syge beredskab« i en mail til borgmester Tove Larsen. Bagefter gik han til Jydske Vestkysten med sin kritik. Han mener det er forkert, at opgaven med at frigøre fastklemte er flyttet fra Bolderslev Frivillige Brandværn til Tinglev Frivillige Brandværn.

Beredskabschef Preben Christensen bekræfter, at han efterfølgende har talt med Tove Larsen om sagen, men vil ikke referere indholdet af samtalen. Han har ikke fået besked på at genansætte Per Thomas Sørensen som underviser, og han mener ikke, at han har knægtet den tidligere brandkaptajns ret til at ytre sig: “Han må gerne ytre sig, men når han kalder os det, han har gjort, kan han ikke som underviser sælge det positive budskab om de frivillige brandværn og deres korpsånd”, siger Preben Christensen til Jydske Vestkysten.

Men Per Thomas Sørensen mener ikke han har sagt noget negativt om de frivillige brandværn. “Det er beredskabet, jeg kritiserer, ikke de frivillige brandværn. Hvis en elev på et kursus havde spurgt til min kritik af beredskabets placering af frigørelsesopgaven, så havde jeg afvist at diskutere sagen”, siger Per Thomas Sørensen. “Selvfølgelig ville jeg reagere professionelt og undervise efter de retningslinjer, der gælder for Aabenraa Brand og Beredskab”, understreger Per Thomas Sørensen.

Annonce