Svensk region sagsøger konkursramt ambulanceoperatør

Region Skåne har lagt sag an mod ambulanceoperatøren Sirius Humanum med et krav på 14 mio. svenske kr. Sagsanlægget er en ifølge af, at Sirius’ skånske datterselskab i marts gik konkurs, hvorved Region Skåne tabte det beløb, som regionen havde forudbetalt for marts måneds ambulancekørsel.

Sirius Humanum stod frem til marts for ambulancekørslen i størstedelen af Region Skåne. Det skete gennem et datterselskab, som imidlertid gik konkurs i marts efter længere tids økonomiske problemer. Konkursen påvirkede dog ikke moderselskabet, der fortsat står for ambulancekørsel og sygetransport i andre dele af Sverige.

Ambulancekørslen i Skåne overgik efter konkursen til Falck, men Region Skåne mistede de 14 mio. svenske kr., som regionen havde betalt forud for ambulancekørslen i marts. Og det er de penge, som regionen nu vil have udbetalt fra moderselskabet, fordi moderselskabet i et vist omfang har garanteret for datterselskabets forpligtelser.

Sirius Humanum har efter den skånske konkurs en skrøbelig økonomi, og frygten er, at det nye sagsanlæg kan medføre, at også moderselskabet går konkurs. Region Skåne forventer imidlertid, at man under alle omstændigheder kan få i hvert fald en del af de 14 mio. kr. tilbage.

Annonce