Præhospital

Ambulancekonkurs har kostet Region Skåne 19 mio. kr.

Sidste år gik en af Sveriges største ambulanceoperatører – Sirius Humanum – konkurs, og det gav alvorlige problemer for Region Skåne, som havde en større kontrakt med Sirius Humanum. I stedet måtte regionen med kort varsel indgå en kontrakt med Falck, som overtog ambulancekørslen. Kort tid før konkursen havde regionen forudbetalt godt 21 mio. kr. til Sirius Humanum.

Præhospital

Samariten snupper en del af ambulancekørslen fra Falck i Skåne

Ambulanceoperatøren Samariten, der for nogle år siden måtte opgive at etablere sig i Danmark, har i et udbud erobret en del af ambulancekørslen i Region Skåne fra Falck. I alt mister Falck halvdelen af de fire ambulancedistrikter, hvor Falck i dag driver ambulancetjeneste, og de tabte distrikter går til Samariten samt til Region Skåne selv, der har besluttet at gennemføre en delvis hjemtagning af ambulancekørslen.

Præhospital

Sverige: Region vil hjemtage Falck-ambulancekørsel

Falck får sandsynligvis ikke mulighed for at beholde den ambulancekørsel i Skåne, som det danske redningskorps overtog efter konkurrenten Sirius Humanums konkurs tidligere på året. Efter konkursen – som har kostet Region Skåne 45 mio. svenske kr. – står Falck for ambulancekørslen i hele Skåne, men alt tyder på, at regionen vil hjemtage i hvert fald en del af opgaven, når Falcks kontrakt udløber næste år. I forvejen har også en anden region besluttet at hjemtage ambulancekørslen, fordi det ifølge regionen giver bedre kvalitet og større patientsikkerhed.

Præhospital

Ambulancekonkurs kan koste hver redder over 100.000 kr.

Konkursen hos den svenske ambulanceoperatør Sirius Humanum tegner til at blive særdeles dyr for mange af de ambulancereddere og -sygeplejersker, som nu arbejder hos Falck, der overtog ambulancekørslen i marts. Reddernes opsparede ferie og afspadsering går nemlig tabt på grund af konkursen, og en ny opgørelse viser, at der er reddere, som mister over 100.000 svenske kr.

Præhospital

Ambulancepersonale mister penge på konkurs

De tidligere ansatte hos den konkursramte ambulanceoperatør Sirius Humanum står til at tabe penge på konkursen. Den statslige svenske garantiordning for lønmodtagere dækker nemlig kun de seneste tre måneders løn, og dermed risikerer de ansatte at miste ferie og afspadsering, som er sparet op over længere tid. Samtidig er der uro i Sirius’ andet og ikke-konkursramte ambulanceselskab. Også Falck har fået problemer, efter at 15 Sirius-ansatte har meddelt, at de ikke følger med over til Falck.

Præhospital

Falck glemte at bemande ambulance

For en uges tid siden overtog Falck med kort varsel ambulancekørslen i Skåne, efter at den hidtidige ambulanceoperatør var gået konkurs. Men Falcks overtagelse af opgaven har bestemt ikke været uden problemer: Onsdag morgen kunne alarmcentralen ikke komme i kontakt med en af Falcks nye ambulancestationer, og det viste sig, at Falck havde glemt at bemande den lokale ambulance. Desuden har Falck med to dages varsel måttet skaffe 24 ambulancer fra resten af Sverige, da den konkursramte ambulanceoperatør ikke ville leje sine ambulancer ud til Falck.

Præhospital

Falck skal have 30 mio. kr. mere end konkursramt konkurrent

Torsdag overtog Falck med kort varsel ambulancekørslen i Region Skåne, efter at regionens primære ambulanceentreprenør, Sirius Humanum, var gået konkurs. Men konkursen bliver dyr for Region Skåne, der over de næste 1½ år må betale Falck omkring 30 mio. svenske kr. mere end, hvad Sirius Humanum ellers skulle have haft.

Præhospital

Frygter at Sveriges næststørste ambulanceoperatør er ved at gå konkurs

Den næststørste ambulanceoperatør i Sverige, Sirius Humanum, har store økonomiske problemer, og der er frygt for, at selskabet – der blandt andet står for ambulancekørslen i størstedelen af Skåne – kan være på vej mod en konkurs. Sirius Humanum har meddelt medarbejderne, at de på grund af selskabets nuværende situation ikke skal forvente nogen lønstigning i år, hvilket yderligere har sat gang i rygterne om de økonomiske problemer, og mandag havde Sirius Humanum så et krisemøde med Region Skåne.