Uklar bemandingssituation hos Ambulance Sjælland

Torsdag sker der en stor ændring i ambulancetjenesten i Region Sjælland. Her overtager regionens nye ambulanceoperatør, Ambulance Sjælland, nemlig omkring halvdelen af ambulancekørslen fra Falck. Men der er stor reddermangel, og det er uklart, hvor mange ambulancer, som Ambulance Sjælland kan bemande – for Ambulance Sjælland vil ikke oplyse nærmere om, hvordan bemandingssituationen ser ud.

Fra torsdag den 1. februar 2024 skal Ambulance Sjælland stå for ambulancekørslen i den sydlige og østlige del af Region Sjælland. Men den nye ambulanceoperatør har haft store problemer med at rekruttere ambulancefolk, da mange af de reddere, der hidtil har været ansat i Falck, frygter, at de skal gå ned i løn, hvis de skifter til Ambulance Sjælland og dermed overgår til FOA-overenskomst.

Hvordan bemandingen reelt er fra torsdag, er imidlertid uklart. BeredskabsInfo har været i kontakt med Region Sjælland, der dog ikke ønsker at svare på, hvordan bemandingssituationen ser ud. Regionen vil alene oplyse, at ”vi er godt dækket ind og klar til den 1. februar”. Regionens presseafdeling tilføjer, at ”vores folk glæder sig virkelig meget”.

Annonce