Region vil købe videreudvikling af vagtcentrals IT-system uden udbud

Det bliver den oprindelige leverandør af planlægnings- og disponeringssystemet på Region Hovedstadens AMK-vagtcentral – firmaet Logis – som skal stå for at videreudvikle og vedligeholde systemet. I hvert fald agter Region Hovedstaden ikke at sende opgaven i udbud, da regionen vurderer, at et leverandørskifte vil kunne have patientkritiske konsekvenser samt medføre uforholdsmæssigt store tekniske vanskeligheder ved drift og vedligeholdelse af systemet.

Det nuværende planlægnings- og disponeringssystem på AMK-vagtcentralen er leveret af firmaet Logis, og det er et sammenhængende IT-system, der dækker den samlede opgavehåndtering på AMK-vagtcentralen i forbindelse med opgavemodtagelse, visitation, disponering, kommunikation og dokumentation af 112-opkald, transportbestillinger fra sundhedsvæsenet og opkald til Akuttelefonen 1813.

Region Hovedstaden har meddelt, at en ny leveranceaftale om at videreudvikle og vedligeholde det eksisterende system vil blive indgået med Logis uden et udbud. Ifølge regionen er begrundelsen for, at et udbud fravælges, at der er tale om et system, der håndtere kritisk kommunikation, og hvor integrationen mellem de forskellige dele af systemet skal oppebære en høj grad af sikkerhed mod tab af informationer i systemovergange. Desuden vil et leverandørskifte kunne være kritisk for patienterne, ligesom en forskel i teknisk beskaffenhed ved valg af en ny leverandør vil medføre uforholdsmæssigt store tekniske vanskeligheder ved drift og vedligeholdelse af systemet.

Annonce