Vil arbejde for en ny svensk-dansk akutlægehelikopter

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og regionsrådsformand Carl Johan Sonesson på Rigshospitalets helikopterlandingsplads.

En fælles dansk-svensk akutlægehelikopter, der dækker det sydlige Sverige og Bornholm, er en af de centrale visioner i et styrket samarbejde mellem Region Hovedstaden og Region Skåne. Akutlægehelikopteren vil kunne nå hurtigere frem til Bornholm end det nuværende beredskab, og den vil hurtigt kunne flyve bornholmske akutpatienter til behandling på Rigshospitalet.

I dag samarbejder Region Hovedstaden og Region Skåne på flere forskellige områder, og regionsrådsformændene for de to regioner er blevet enige om at samarbejde på yderligere områder til gavn for borgere og patienter i regionerne.

Helt konkret vil de to regioner arbejde sammen om ideen om på sigt at få en fælles akutlægehelikopter over Øresund og det sydlige Sverige.

”De ressourcer og den ekspertise, der findes på begge sider af Øresund, kan med fordel spille sammen og vi kan være til gensidig hjælp for hinanden. En fælles akutlægehelikopter vil kunne nå hurtigere frem til Bornholm, hvis den flyver fra det sydlige Sverige fremfor fra Danmark. Så hvis det på et tidspunkt lykkes at få en fælles akutlægehelikopter, så ville vi kunne give patienter fra Bornholm, der skal flyves til behandling på Rigshospitalet, en endnu bedre service”, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Annonce