40 dages fængsel for vold mod ambulanceredder og betjent

En yngre kvinde er blevet idømt 40 dages fængsel samt en bøde for vold mod embedsmand i funktion, efter at hun for et års tid siden slog en ambulanceredder to gange i ansigtet med flad hånd og en enkelt gang med knyttet hånd. Senere på natten spyttede hun en politiassistent i ansigtet.

Episoden fandt sted i januar 2013, men blev forleden behandlet ved Retten i Hillerød.

Lokalavisen skriver, at kvinden af ikke oplyste årsager som patient i en ambulance var på vej til skadestuen i Hillerød, da hun så sig gal på en ambulanceredder. Hun slog ud efter redderen, der fik to slag i ansigtet med flad hånd og et enkelt slag med knyttet hånd. Kvinden var fastspændt på båren under volden, så slagene var ikke hårde. Hun blev dog sigtet for vold mod embedsmand i funktion.

Tre timer senere blev kvinden involveret i nogle husspetakler, hvor politiet kom til stede. Her blev en kvindelig politiassistent kaldt ”forskellige varianter over et nedsættende udtryk for de kvindelige kønsdele”, inden hun blev spyttet i ansigtet. Det medførte endnu en sigtelse for vold mod embedsmand samt en sigtelse for fornærmende tiltale.

Kvinden nægtede sig skyldig, men blev ved Retten i Hillerød fundet skyldig og idømt 40 dages fængsel – heraf halvdelen betinget – og en bøde på 7.000 kr. Hun skal desuden betale sagens omkostninger.

Annonce