Falck flytter vagtcentral fra Kolding til Vejle

Google Streetview
Falcks vagtcentral i Kolding

I løbet af sommeren er det slut med Falcks vagtcentral i Kolding. Falck har besluttet, at aktiviteterne – herunder de 110 ansatte – skal flyttes til Vejle, hvor Falcks tidligere regionshovedkontor fremover skal huse det såkaldte assistancecenter, hvor alle opkald om autohjælpsopgaver modtages og disponeres.

Den nuværende vagtcentral på Egtved Allé i Kolding blev oprettet i 2002, hvor Falck sammenlagde vagtcentralerne i Aabenraa, Sædding og Vejle. Siden da har Falck adskillige gange ændret strukturen på vagtcentralområdet, senest i 2018, hvor vagtcentralen i Kolding blev Falcks assistancecenter for hele landet.

Nu flyttes assistancecenteret så til Boulevarden i Vejle, hvor Falck i 1969 byggede en af sine største stationer. Den løbende centralisering af Falcks assistanceopgaver har dog medført, at Vejle-stationen i praksis er nedlagt. Ambulancerne, der drives i regi af Responce, er flyttet til mindre lokaler på Sjællandsgade, og Falck har solgt størstedelen af grunden på Boulevarden – i alt næsten 14.000 m2 – til Vejle Kommune. Garagebygningerne er efterfølgende revet ned, men tilbage er en stor administrationsbygning, som tidligere har været vagtcentral og regionshovedkontor for Falck. Her flytter assistancecenteret ind.

Annonce