Seks borgere fik anerkendelse for en ekstraordinær indsats

Foto: Københavns Vestegns Politi

I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Ved arrangementet hos Københavns Vestegns Politi beskrev politidirektør Kim Christiansen de forskellige hændelser, hvorefter han overrakte diplom og en dusør på 1.000 kr. til seks borgere.

”Fælles for jer, der er her i dag, er, at I har reageret, grebet ind og bistået jeres medborgere eller myndighederne i utrygge situationer. Tak for jeres kæmpe indsats, vi værdsætter det utrolig meget – og i dag skal vi hædre jer”, sagde Kim Christiansen.

Hjalp en ulykkelig pige

Sidste år i juni hjalp Silke, som dengang kun var 12 år, en ulykkelig jævnaldrende pige, som stod på den forkerte side af rækværket på en bro over tresporet motorvej i Glostrup.

Silke talte roligt med pigen, fik hende i sikkerhed og tog hende med hjem, hvor hun sammen med sin søster fik tilkaldt pigens familie. Politiet ledte i forvejen efter pigen, fordi der var stor bekymring for, om hun ville gøre skade på sig selv.

”Tænk, hvis vi havde flere unge mennesker som Silke. I min øjne har hun handlet langt over, hvad man kan forvente af pige på blot 12 år. Det er helt ekstraordinært og utroligt modigt”, skrev en af betjentene, der var til stede på dagen, da han indstillede Silke til en dusør.

”At hjælpe et andet menneske i en ulykkelig situation er i sig selv en bedrift. Men når en 12-årig pige hjælper en jævnaldrende i nødens stund, som du gjorde, er det langt ud over, hvad man kan forvente. Jeg er vildt imponeret”, sagde politidirektør Kim Christiansen, da Silke fik sin dusør.

Fik mand ud af lejlighed i brand

En eftermiddag i maj sidste år opstod der brand i en lejlighed på Vildtbanestien i Ishøj, og Mourad, Ahmed og M’Hamed løb ind i opgangen, alarmerede beboerne og fik alle ud – undtagen en, som ikke ville forlade sin bolig. Sammen måtte de tre til sidst trække ham ud og ned på gaden, hvor redningsmandskab efterfølgende indlagde ham med røgforgiftning.

En betjent, der var på stedet på dagen, indstillede de tre redningsmænd til en dusør med ordene: ”Ahmed, M’Hamed og Mourad har handlet modigt og resolut, og kun ved deres ekstraordinære og hurtige indsats lykkedes det at få alle beboere ud fra opgangen. Deres handling var en væsentlig årsag til, at lejlighedens beboer overlevede og er både forbilledlig og et eksempel til efterfølgelse”.

Overgrebsmand blev anholdt

På Egelundsvej i Albertslund blev Søren i august 2022 opmærksom på en mand, som kontaktede en mindreårig pige og gik væk sammen med hende. Søren fandt det mistænkeligt og fulgte efter dem, men han mistede dem af syne og kontaktede i stedet politiet.

Manden blev efterfølgende anholdt og siden idømt en fængselsstraf for overgreb på pigen.

Betjentene, der var med på dagen, skrev blandt andet: ”På grund af Sørens resolutte handling og bistand, lykkedes det politiet at pågribe den mistænkte i sagen, han blev anholdt og standset i sin videre færden. Søren handlede med det samme på noget, der føltes forkert”.

Hjalp en ældre kvinde hjem

En formiddag i august sidste år blev politiet kaldt til en butik på Østbrovej i Glostrup, fordi personalet stod med en ældre, forvirret og utryg kvinde, der ikke kunne finde hjem.

Kvinden talte kun pakistansk, og Nosheen, som også var til stede, hjalp i over en time politiet med at berolige kvinden, oversætte og få informationer fra hende, så man kunne identificere hende og få hende sikkert hjem.

Betjentene på stedet indstillede Nosheen til en dusør med ordene: ”Nosheen udviste stor tålmodighed og handlede uegennyttigt for at hjælpe kvinden på den bedst mulige og mest trygge måde. Hendes indsats er forbilledlig og et eksempel til efterfølgelse”.

Foto: Københavns Vestegns Politi
Foto: Københavns Vestegns Politi
Foto: Københavns Vestegns Politi

Annonce