Beredskab har fokus på brandsikkerheden i nattelivet

Arkivfoto: Hovedstadens Beredskab

I løbet af november og december vil Hovedstadens Beredskab gennemføre tilsyn på en række af Københavns natklubber og diskoteker. Brandvæsenet har til opgave at føre tilsyn med brandsikkerheden på steder, hvor mange mennesker samles, og derfor kan mange natklubber og spillesteder forvente at få besøg af beredskabets inspektør i løbet af november og december.

”Her op til og i løbet julefrokost-sæsonen kan der være ekstra travlt i nattelivet. Vi oplever heldigvis, at de fleste steder har godt styr på brandsikkerheden og går op i det. Det fokus vil vi gerne fastholde og rådgive om de nye regler, som er kommet på området, så vi sikrer, at det fortsat er trygt at gæste byens natteliv”, fortæller Cecilie Lillelund, der er forebyggelseschef i Hovedstadens Beredskab.

I 2022 er ny lovgivning på brandsynsområdet trådt i kraft, som på nogle områder stiller større krav til de driftsansvarliges kontrol og vedligehold af de brandtekniske installationer. I år vil brandsynet derfor have fokus på at informere og vejlede om de nye regler på området. Samtidig sikrer Hovedstadens Beredskab, at brandsikkerheden i øvrigt er i top med øje for de særlige risici, der er kendetegnende for natklubber og spillesteder.

Fokuserer på borkvarterer og indre by

Der er i mange tilfælde tale om mørke lokaler med høj musik, udsmykning på vægge, mangefarvet lys og røgmaskiner. Hertil kommer mange mennesker på få kvadratmeter, hvoraf en stor andel er i festlig stemning. Ved beredskabets besøg gennemgår man derfor blandt andet, om der maksimalt er det antal gæster, som stedet er godkendt til, og at personalet er instrueret i stedets evakueringsplan. Og ikke mindst, at flugtvejene er frie og ryddede.

Indsatsen med tilsyn i november og december fokuserer som udgangspunkt på brokvartererne og indre by i København, hvor ca. 40 natklubber og spillesteder vil få et uanmeldt besøg. Men det er ikke udelukket, at natklubber og spillesteder i Hovedstadens Beredskabs øvrige område kan få besøg.

Annonce