Ny beredskabschef i Varde Kommune

Når 42-årige Susanne Fast mandag den 1. juli 2013 tiltræder som ny beredskabschef i Varde Kommune, er hun sikker på, at hun ikke bliver den yngste i landet af sin slags. Forleden læste hun nemlig om en beredskabschef på blot 38 år, men det er en mand… Muligheden er der altså for, at hun er landets yngste kvinde i det job. ”I hvert fald blandt de yngste”, vurderer hun selv.

Susanne Fast er oprindelig uddannet bygningskonstruktør, og har en fortid bag et kommunalt skrivebord som byggesagsbehandler. I 2009 fik hun mulighed for at skifte fag, og blev uddannet inden for redning og brandslukning. Siden 2010 har hun været ansat hos Brand og Redning i Varde Kommune som både indsatsleder og beredskabsinspektør i en af landets arealmæssigt største kommuner

”På alle områder har vi et tæt samarbejde med Falck, der stiller med såvel slukningskøretøjer som ambulancer, når det gælder, men det bliver så mig, der får det overordnede ansvar for blandt andet at forhandle kontrakterne med Falck – og for, at hverdagen hos Brand & Redning fungerer optimalt”, fortsætter Susanne Fast.

Susanne Fast afløser Vagn Lund, der i stedet overtager Susanne Fasts hidtidige job som beredskabsinspektør. Der er – udover chefen selv – tre beredskabsinspektører samt en fuldmægtig i kontorerne på Bytoften i Varde. Heraf fungerer de tre som indsatsledere, og Susanne Fast er altså én af de tre.

”Og vi har et rigtigt godt og fasttømret samarbejde. Selvfølgelig er det et spring at hoppe fra at være kollega til at blive chef, men det tror jeg nu, vi alle tager med ophøjet ro. Hverdagen fungerer – og det skal den også. Det er trods alt menneskeliv og værdier, vi arbejder med”, fastslår hun.

I Varde Kommune er der fem brandstationer, nemlig i Varde, Ølgod, Agerbæk, Oksbøl og Nørre Nebel.

Annonce