Beredskabsdirektør fratræder

Klaus Hebsgaard. Arkivfoto

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Klaus Vibe Hebsgaard har været direktør for Midtjysk Brand & Redning siden foråret 2015, hvor beslutningen om etableringen af det fælles beredskab mellem Viborg og Silkeborg kommuner blev truffet. Han kom fra en stilling som stationsleder hos Falck i Ikast.

I 2019 rettede en evalueringsrapport en hård kritik mod beredskabsdirektøren, der i flere medarbejderudsagn blev beskrevet som topstyrende, nedgørende, arrogant og med mere fokus på økonomien end kerneopgaven. Medarbejderne beskrev desuden, at de ikke blev hørt, ikke blev anerkendt og ikke blev medinddraget. Rapporten tilskrev dog en del af kritikken til, at forholdet mellem de to fusionerede beredskaber i Silkeborg og Viborg var meget problematisk, og kritikken fik ikke konsekvenser for beredskabsdirektøren, som fortsat havde beredskabskommissionens tillid.

Nu er der imidlertid indgået en aftale om, at Klaus Vibe Hebsgaard fratræder.

Takker for indsatsen

”Vi har haft nogle drøftelser omkring interne forhold i Midtjysk Brand & Redning og er blevet enige med Klaus Vibe Hebsgaard om, at vi har behov for nye ledelsesmæssige øjne på Midtjysk Brand & Redning”, siger borgmester Ulrik Wilbek, som er formand for Beredskabskommissionen for Viborg og Silkeborg kommuner.

”Jeg vil gerne takke Klaus Vibe Hebsgaard for hans store indsats gennem årene, og ikke mindst det store arbejde med at få oprettet et fælles beredskab i de to kommuner, så vi har et effektivt beredskab”, siger Ulrik Wilbek.

Viceberedskabschef Lasse Clemensen bliver konstitueret som beredskabschef frem til 31. december 2024. Det forventes, at en ny beredskabsdirektør kan tiltræde i begyndelsen af 2025.

Annonce