Bødestraf til brandmand efter ulykke der kostede kollega livet

Arkivfoto: Per Johansen

Sidste år omkom en brandmand ved en tragisk ulykke ved Kolind. Ulykken skete, da en tankvogn forulykkede på vej til en gårdbrand, men kørte den brandmand, der sad bag rattet, for hurtigt, eller var der en teknisk fejl på tankvognen? Det skulle byretten i Randers i denne uge tage stilling til, og afgørelsen blev, at føreren fik en bøde for at køre for hurtigt.

Ulykken i februar 2014 kostede en 44-årig brandmand fra Ebeltoft livet, mens hans 42-årige kollega – der var fører af tankvognen – fik kvæstelser. Politiet valgte at rejse tiltale mod føreren, og denne sag er nu blevet afgjort med en bøde på 2.000 kr. til føreren, der ifølge byretten kørte for hurtigt på ulykkestidspunktet.

Ifølge forsvareren i sagen, Torben Koch, vil rettens afgørelse imidlertid blive anket til landsretten: ”Jeg synes, dommen er fuldstændig uacceptabel. Jeg mener, at efter de beviser, vi fremlagde i retten, herunder navnlig en erklæring fra en sagkyndig i biler, så viser det sig, at det er en teknisk fejl ved bilen og ikke en menneskelig fejl, der indebærer at ulykken sker”, siger han til P4 Østjylland.

Sag har påvirket brandfolkene

Brandfolkenes tillidsrepræsentant, Jan Møller Nielsen, fortalte inden dommen, at brandfolkene på Djursland under alle omstændigheder er lettede over, at sagen afsluttes: ”Vi er naturligvis glade for, at sagen får en afslutning. Den har påvirket os alle meget gennem de seneste halvandet år”, sagde han til P4 Østjylland.

Selv om ulykken har berørt brandfolkene, så har den ikke direkte givet anledning til ændring af procedurer på stationerne, men brandfolkene er i dag mere bevidste om, hvad de gør, når de kører ud, fortæller Jan Møller Nielsen. ”Og på samme måde når vi kommer hjem, så snakker vi nok mere om, hvordan udrykningen gik ude på stedet”, siger han.

Annonce